Hogyan segít a Mannavita Méhpempő Megfázás, Influenza esetén?
Egy a Journal of Agricultural Food Chemistry-ben közzétett cikk a méhpempőben található antibakteriális vegyület, a royalisin hatékonyságát vizsgálta. A kutatás megállapította, hogy a royalisin rendkívül erős antibakteriális hatással semmisíti meg a különféle baktériumokat.
A méhpempő fogyasztása különösen kedvező a megfázásos, influenzás időszakban, mivel így sokkal nagyobb eséllyel előzhetjük meg a megfertőződést.
A friss méhpempő azonban nem csak a megelőzésben segíthet, mivel akkor is érdemes használni, ha már megfertőződtünk, ugyanis nagymértékben felgyorsítja a fertőzésekből való felgyógyulás idejét.
A friss méhpempő kiemelkedő módon támogatja a mellékvesék működését, így jelentősen fel tudja gyorsítani a gyógyulási folyamatot egy-egy súlyos fertőzést követően. Az immunrendszer stimulálásával pedig megelőzheti az újabb fertőzések kialakulását is.
A tiszta méhpempőben található meg egyedül természetes formában a gamma-globulin nevű anyag, ami a fehérvérsejteket támogatja abban, hogy eredményesen pusztítsák el a baktériumokat.
A méhpempőről már az is bebizonyosodott, hogy támogathatja a légutak tisztán tartását, ezért hatásos lehet az asztma vagy éppen a hörghurut ellen is. Ebben az esetben célszerű propolisszal és manuka mézzel együtt fogyasztani.
A méhpempő kiemelkedő immunstimuláló hatását tovább fokozhatjuk, ha manuka mézzel együtt fogyasztjuk, mivel hatékonyan egészítik ki egymás antibakteriális hatását.